Ha fogyasztasz alkoholt, akkor biztos emlékszel az első korty bourbonre vagy skót whiskyre.
Valószínűleg nem nyerte el rögtön a tetszésedet és egy kényszeredett mosollyal nyelted le. De ahogy telt az idő, megtanultad élvezni az erejét, az összetettségét, a változó ízeket, ahogy szétáradnak a szádban.
Valljuk be őszintén a legtöbb szeszes italt meg kell tanulni szeretni – és pontosan ezt az élményt akarta megteremteni Erika Ollen, amikor megalkotta a GNISTA-t. Egy italt, amely elsőre „kihívásnak” tűnik, de éppen ez teszi izgalmassá.
A GNISTA (ami svédül „szikrát” jelent) egy alkoholmentes párlat, amely Svédországban készül és ahelyett, hogy utánozni próbálná a meglévő szeszes italokat, inkább egy teljesen egyedi élmény nyújt. Mondhatni kategóriateremtő italról van szó.
A GNISTA ugyanis nem akar finomkodni, összetett, karakteres és merész.
Tele van gyógynövényekkel, mint az üröm, lestyán, tölgy, rózsa, mandula, narancs, boróka, csillagánizs és rebarbara, valamint sok más különleges összetevővel.
Tudtad? Az üröm az a növény, amelyet az eredeti abszintban is használnak! Egyik fő hatóanyaga, a tujon, legendásan pszichedelikus hatásáról ismert.
Bár a GNISTA-tól nem kezdtünk színeket hallani, az üröm kellemesen kesernyés karaktert ad neki és ez csak a kezdet!
Na de milyen is az íze a GNISTA-nak?
Háromféleképpen kóstoltuk: tisztán, jéggel és tonikkal, lime-mal.
Ahogy a címke is ígéri: „keserű, aromás és intenzív.” Az illata rendkívül gyógynövényes, enyhén édeskés, és minden korty egy erőteljes ízbomba.
Az első korty után rögtön érezni: összetett, sós, szirupos, édes és enyhén fűszeres. Egyedi és erőteljes, idő kell, hogy felfedezd az összes rétegét.
A rebarbara és a sós jegyek dominálnak benne, miközben az üröm és a többi összetevő adja meg az ital jellegzetes keserűségét.
A GNISTA nem hasonlít semmilyen más alkoholmentes italra. És ez pontosan így van jól. Karakteres, testes, ütős.
Tiszta formában kissé sűrűnek tűnhet, de jéggel tökéletes!
A jég csökkenti az édességet, miközben az összetett, gyógynövényes ízek megmaradnak. Kellően testes ahhoz, hogy jéggel is megőrizze a karakterét – tökéletes választás egy vacsora utáni italnak.
Olyannyira élveztük, hogy az első pohár után rögtön újra töltöttünk – és nálunk ez a legnagyobb dicséret!
A jeges próba után jöhetett az alkoholmentes párlatok lakmusz tesztje, kipróbálni, valamilyen mixerrel (üdítővel). Nekünk az egyik kedvencünkre, a Fever Tree Premium Indian Tonicra esett a választásunk.
Ha jéggel jó volt a GNISTA, akkor tonikkal elmondhatjuk, hogy a párlatnak egy új dimenziója nyílt meg előttünk. Az eredmény ugyanis egy legjobb értelemben vett intenzív keserűség. Egy frissítő, összetett koktél, amely elég karakteres ahhoz, hogy lelassítson és kiélvezzük minden kortyát. A gyógynövényes jegyek megmaradtak, de a rebarbara igazán előtérbe került, miközben az ital édessége teljesen eltűnt. El sem tudnánk képzelni tökéletesebb italt egy hosszú nap utáni lazításhoz, vagy egy finom vacsora befejezéseként.
A GNISTA tökéletesen működik önmagában fogyasztható alkoholmentes párlatként, és tonikkal is megőrzi testes, markáns jelenlétét. A keserűség és a tanninok hosszan megmaradnak a szájban, igazi élménnyé téve az ivást.
Ha meggyőztünk és már alig várod, hogy kipróbáld ezt a különleges italt, akkor azt most 10% kedvezménnyel megteheted, ha feliratkozol hírlevelünkre.